Luciano Spalletti reméli vagy Eusebio Di Francesco vagy Vincenzo Montella lesz az, aki a helyére érkezik.

A tar mester elhagyja a Farkasok csapatát és lehetséges, hogy továbbiakban az Internél folytatja. Azt hogy ki jöjjön a helyére és miért, újságírói kérdésre árulta el a mai nap adott sajtótájékoztatóján.

„Üzenet Di Francesconak?” – kérdezett vissza Spalletti a neki feltett kérdésre, hogy Di Francesconak üzent-e valamit. „De bejelentették már Di Francescot? Ez valami csapda?” – majd így folytatta Spalletti:

„Remélem Di Francesco vagy Montella lesz a Roma következő edzője, mert ők ismerik az itteni környezetet és meg van bennük az az emberi kvalitás, amely ehhez a csapathoz szükséges, ahogy az edzői gyakorlatuk is.

„Engem nézve, én már szabad vagyok és azzal beszélek akivel akarok. Holnap kezdek neki és bárki, aki beszélni akar velem azt meg fogom hallgatni.”

Megkérdezték Spallettitől: mi hiányzott a Rómából, hogy megnyerje a Scudettot?

„Úgy gondolom, meg volt a minőség a csapatban, mert az igazgatókkal együtt – ezalatt mindig tiszteletben tartva a változókat – megpróbáltunk egy nagy csapatot építeni.

„Juventus megérdemelte a bajnokságot, még úgy is hogy nem szeretnék engedni, bárki is utolérje őket.

„Tavalyi évben olyan játékosaink voltak, mint Miralem Pjanic vagy Seydou Keita. Ebben az évben teljesen más irányba mentünk el. A csapat még direktebb lett és volt egy játékosunk Edin Dzeko személyében, aki be tudott futni a védelem mögé.

„Sok gólt szerzett. Ha elgondolkozunk azon, hogy azoknál a szerzett pontoknál, amikor ő volt a vita tárgya, az emberek úgy érezték nem elég jó a Romához a 9-es mezben, aztán most nézzék milyen potenciál van benne. Ő egy érzékeny srác. Ha valaki más szerez gólt azután azt írják róla, hogy távoznia kellene, ezzel megzavarják. Még akkor is vétkesnek érzi magát, ha nem játszik.

„A tény az a Roma nagyon erős csapat más erős csapatokkal egyetemben. A szezon elején a Milan, az Inter, a Roma, a Juventus és a Napoli is benne van a pakliban, hogy megnyerheti a bajnokságot.”

Spallettit ezután arról faggatták, hozzásegítette-e az a távozását, hogy nem voltak elég aktívak az átigazolási piacon januárban?

„Azt akarják, hogy rosszat mondjak a klubról? Megkaptam mindent amit meg lehet kapni és amikor a lehetőségek adva vannak számomra elfogadom őket. Tudtunk új játékosokat igazolni, de megvédem azokat a karaktereket akik mellett letettem a voksom, de döntöttünk és így folytattuk tovább. Úgy éreztem fontosabb azokat a pozíciókat megerősíteni, amelyek már adva voltak a Romában.

„James Pallotta (az AS Roma elnöke) a maga módján alakítja a sportot, mert fontos dolgokat látott már. Kétlem, hogy amit csinál azt a saját érdekében tenné meg.

„Ez a kulcs, hogy több játékos legyen, több bevétel és még több élmény.

„Egy római költőtől fogok idézni, aki ezt íratta a keresztjére: ’Nem utasítom el a visszatérést’. Ez tetszik nekem.” – zárta búcsúzóul szavait Luciano Spalletti.

(football-italia.net)

MEGOSZTÁS