James Pallotta beszéde nem tetszett az AS Roma szurkolóinak. Az elnök kijelentette, hogy a stadionban történő rendbontások megfékezése érdekében arcfelismerő rendszereket szerelnek majd fel.

A teljes levél:

“Hello James Pallotta, mi vagyunk az ‘FOTTUTI IDIOTI’ (kibaszott idióta). A mai és korábbi napokon történtek fényeiben büszkék is vagyunk erre a névre. Mi mindig szeretjük, szenvedünk és örülünk a klub színei, meze miatt, különösen a stadionban, ahol megismert már minket az egész világ.

Igen Pallotta, a történelem megváltoztatása nem fáj annyira. Az AS Roma nem szerzett sok trófeát, nincsenek nagy győzelmei, a hirdetőtáblák sincsenek tele a kupákkal, éppen ellenkezőleg, a szurkolók a keserű vereségek és nagy csalódások végett sem hagyták el a klubot.

A lista nagyon hosszú, kezdhetnénk például a Bajnokok Kupája döntőjével, folytathatnánk az UEFA Kupával, a Roma – Lecce, vagy az Olasz Kupa döntője, egy katasztrofális május 26-i nap, de a fanatikusok könnyeikkel küzdve is telitorokból énekeltek. A Roma – Bayern volt az utolsó. Szándékosan nem emelnénk ki a többit, és embereket sem, na persze nem azért, mert nem voltak ott. A Roma erejét mindig a szurkolók adták. A Campo Testaccio időszak óta.

A kapitányok koreográfiája szimbólum volt, hiszen vannak olyan elfejtett játékosok, akik előkészítették a csapat történelmét, nem nyertek semmit, de a legendákat nem lehet elfelejteni, mert kötődnek hozzánk, a szívünkhöz, a színekhez és a Curva Sud-hoz.

Ez a ragaszkodás, amit Ön, Pallotta úr, nem tart tiszteletben, szándékosan megsemmisíti a szimbólumot, szorgalmazta a válaszfalak építését, csendben bírságolja meg az embereket. Szóval tudod mit mondunk?

Nem kell nekünk az új stadion! Annyira sokat beszélsz a Dino Violáról…. Nem akarunk ilyen elnököt! Kihasznál és inzultál. Mi mindig a ROMA-t és a szurkolóit képviseljük. Sokan James átálnak, de a CURVA SUD MARAD! Pont. Büszkén, kibaszott idióta.”

(forzaroma.info)

MEGOSZTÁS