– Szia Roland! Sokan ismerhetnek a Balmazújváros együtteséből, de akik esetleg nem ismernének, elmondanád nekik néhány szóban, hogy ki is vagy?

“Szia! Vólent Roland vagyok 25 éves, Békéscsabán kezdtem a focit és nevelkedtem, majd 15 évesen kerültem a Budapest Honvédhoz, ahol 16 évesen már bemutatkoztam az NB1-ben! Jelenleg a Gyirmót FC Győrben focizom, de előtte voltam masfél évet Balmazújvarosban, ahol feljutottunk az NB1-be, majd később ott is szerepeltem az első osztályban!”

– Neked is úgy jött a futball iránti rajongás, mint minden más focit kedvelő embernek? Gyerekkorodban?

“Igen, szerintem ez egy megmagyarázhatlan dolog volt, 5 évesen már kergettem is labdát.”

– Az ember egy csapatot ha kiválaszt, akkor azt könnyen lecserélheti, ha viszont beleszeret egybe, akkor ott egy életen át tartó szerelemről beszélhetünk. Te hogyan és mikor lettél AS Roma-szurkoló?

“Erre szintén nehéz valaszolni, de gyerekkoromban rajongtam Francesco Totti-ért és ebből adódóan jött egy elmondhatatlan érzes, egy szerelem az AS Roma iránt, ami mái napig tart!”

– Monchi az átigazolási időszakot úgy kezdte, mint a csapat még soha. Alisson és Nainggolan viszont távozott. Szerinted a jelenlegi érkezők közül tudják őket megfelelően pótolni?

“Két legjobb játékosunkat elvesztettük sajnos, és ráadásul Radja elengedése egy közvetlen riválishoz érthetetlen, de azt gondolom, hogy Kluivert és Nzonzi megszerzése egy jó irany lehet a következő szezonra!”

– Kit igazolnál szívesen a csapatba, ha a jelenlegi anyagi helyzetét nézzük a klubnak? Melyik pozícióban van szükség erősítésre?

“Egy klasszis szélsőre, és Dzeko mögé egy csatárra szerintem még szükség lenne, illetve szerintem egy belső vedő is elférne a Manolas – Fazio kettős mellé!”

– Mit vársz még az idei szezontól? Lehet esélyünk elcsípni legalább a 2. helyet a dobogón, vagy idén komolyabban kell számolni majd az Inter és a Milan együtteseivel?

“Őszintén? Én azt szeretném, hogy minden évben nyerjünk valamit, de reálisnak kell lennünk! A Juve kimagaslik sajnos, és Ronaldo érkezésével azt gondolom, hogy még jobban kifog! De a Milan, Inter, Napoli is erős lesz, és nagy harc lesz a dobogóért! A Bajnokok Ligájában, ha bejutnánk a 8 közé, és megnyernénk az Olasz kupát, már elégedett lennék.”

– Ez lett volna a következő kérdésem. Sajnos egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy a Juventus szinte már egy külön bajnokságot játszik. Meg lehet őket is verni, de látsz esélyt a Scudetto megnyerésére, vagy Ronaldoval az élen teljesen egyeduralkodóvá válnak?

“Azt gondolom, más csapatnak nincs esélye, de a fociban a lehetetlen nem létezik, meg kell próbálnunk ott lenni végig versenyben velük!”

– Melyik az a csapat Olaszországban, aki még harcba szállhat a bajnoki címért? Napoli? Milan? Inter? Fiorentina? Esetleg más?

“Az Intert mondanám most elsőre!”

– Voltál-e már valaha az Olimpicoban, és ha igen melyik meccsen / meccseken? Számodra melyik volt az, amelyik a leginkább megfogott? Ha nem, akkor melyik az, amelyikre szeretnél eljutni?

“Voltam többször Rómában, meccsen még nem, pedig rengetegszer már ki akartam menni! Nagyon haragszom magamra, hogy a Totti-s derbyre nem mentem ki! Bajnokok Ligája mérkőzésre szeretnék kimmeni majd, vagy egy Lazio elleni meccsre!”

– Azt szeretném még megtudni, hogy hallottál-e már AS Roma Club Ungheria oldaláról? Ha igen, hogyan bukkantál rá? Tudod esetleg azt, hogy azért hoztuk létre a klubot, hogy segítsünk kijutni az embereknek a mérkőzésekre?

“Hallottam igen, de annyira nem voltam tisztában ezzel! De ha ez így van, én is igénybe fogom venni ezt!”

– Igen, ez így van! Többen már bérlettel rendelkezünk a stadionba, köztük én is. Az első meccsre az Atalanta ellen már tűkön ülve várom, hogy menjünk, de a Lazio elleni meccsre is tervbe van a kirándulás szeptember végén. Köszönöm szépen, hogy vetted az időt és a fáradtságot arra, hogy válaszoltál a kérdéseimre. Igaz gyakran nem fordul elő velem az, hogy ilyen emberekkel beszélgessek, mint te! Eddig a megszokott az volt, hogy vizsgán engem interjúvolnak a tudásomról. Ez viszont egy külön élmény számomra! Köszönöm szépen még egyszer a segítséget, további sok sikert kívánok a pályafutásodhoz.

“Nagyon szívesen! Igazán nincs mit! Én köszönöm a lehetőséget, aztán remélem, hogy találkozunk egy meccsen!”

(asrultras.hu)

MEGOSZTÁS