2024.04.19.

Wolfsberger – AS Roma

Nem most volt már ugyan, de most jutottam el odáig, hogy pár mondatban össze tudjam nektek foglalni, hogy milyen volt a Wolfsberger – AS Roma európa liga mérkőzés.

Négyen indultunk meg kocsival Budapestről, a jegyeink természetesen a vendég szektorba szóltak. Minden különösebb nehézség nélkül (az osztrák határig) gördülékenyen mentek a dolgok, ott a kedves határ őr kicsit belénk kötött, de aztán látta, hogy nem érdemes foglalkozni velünk, így tovább engedett.

Grazba is simán megérkeztünk, igaz az autópálya lezárva, így kisebb dugóban üldögéltünk. Gyors kaja, majd séta a stadionhoz.

Mivel csak kb tudtuk, hogy merre kell menni, elindultunk, egy pár gyorsan útba is igazított minket. A vendég szektor bejáratánál kötöttünk ki, ahol már gyülekeztek az olasz fanatikusok. Gyors pacsi az ismerősökkel aztán megindultunk befelé.

Különösebb vegzálás nélkül engedtek be bennünket a szektorba, ami egy építkezésen át vezetett, de ez mindegy is igazából.

Szép lassan csordogáltak be a szurkolók, telt a vendég szektor. A meccs kezdete előtt már zúgtak a dalok, némelyik jobban, némelyik gyengébben, de meg meg dörrent a tábor elég rendesen. A füstbombák gyúltak folyamatosan, szóval látványból nem volt hiány. Mindenki komolyan vette a találkozót, így hangban is odatettük magunkat.

A meccsről nem szeretnénk ódákat zengeni, az eredményt mindenki tudja, a csapat teljesítményét inkább nem jellemeznénk, annyira gyenge volt. Lehet jönni a „B csapat” kifejezéssel, de ha megnézzük az összeállítást azért ebből nem az jön le.

Csalódottak voltunk az eredménnyel, de ezt leszámítva jól érezte magát mindenki (megint csak az a kurva meccs ne lett volna). Lefújást követően indultunk ki a kocsi felé, majd kezdtük tervezni a vasárnapot, ugyanis indultunk Rómába a cagliari elleni találkozóra, amiről a következő írásban olvashattok.

Facebook
Twitter